معصومه بحیرایی، مدیر مدرسه معصومیه شهرستان نهاوند در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در همدان اظهار کرد: مدرسه علمیه معصومیه نهاوند در سال ۱۳۸۴ به همت امام جمعه وقت تأسیس و تاکنون ۱۰۵ طلبه از این مدرسه فارغ التحصیل شدهاند.
تربیت ۲۵۰ طلبه
وی ادامه داد: ۲۵۰ طلبه تاکنون وارد مدرسه شدهاند که ۱۴۰ نفر آنها در حال تحصیل هستند و برخی از طلاب سطح ۲ که درسشان به اتمام رسیده، وارد سطح ۳ در مدارس عالی از جمله جامعه الزهرا(س)شده اند . طلاب نخبه هم مجوز تدریس دریافت کردهاند.
بحیرایی عنوان کرد: بسیاری از اساتید کنونی مدرسه از طلاب رشد یافته مدرسه معصومیه شهرستان نهاوند هستند و خوشبختانه شاهد ۳۵ پایان نامه برتر فارغ التحصیلان این مدرسه هستیم.
تبلیغ جهادی بانوان طلبه در روستاها
وی درباره فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی مدرسه معصومیه گفت: در ماه رمضان بیش از ۴۶ نفر از طلاب در روستاهای شهرستان فعالیت کردند و شاهد بودیم که طلاب در روستاهایی حضور داشتند که حتی نام برخی از روستاها را بار اول بود میشندیم و فاصله زیادی از شهر داشتند اما طلاب با صبر و اشتیاق به تبلیغ در این روستاها مشغول شدند.
مدیر مدرسه علمیه معصومیه نهاوند خاطرنشان کرد: برگزاری کلاس های حفظ، تفسیر، احکام، ورزشی، خیاطی، کارگاه آموزشی سبک زندگی اسلامی با همکاری شهرداری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی که در سال قبل با استقبال بالای طلاب روبه رو بود،مهمترین فعالیتهای مدرسه است.
وی به برگزاری یادواره شهدا و سالروز دفن شهدای گمنام در هفته گذشته توسط مدرسه معصومیه اشاره کرد و افزود:حضور طلاب در جشنواره های قرآنی افتخار این مدرسه است.
کسب رتبه های برتر علمی کشوری
بحیرایی در ادامه با اشاره به این که بیش از ۱۰ نفر از طلاب مدرسه معصومیه رتبههای برتر استانی و کشوری را در مسابقات کسب کردهاند. بیان کرد: کسب رتبه برتر علمی در سطح کشور توسط ۴نفر از طلاب این مدرسه از دیگر افتخارات طلاب این مدرسه است که جزء استعدادهای برتر شناخته شدهاند و ۷ نفر از طلبه در جشنواره علامه حلی در سال گذشته رتبههای برتر را به خود اختصاص دادهاند.
وی ابراز کرد: مدرسه علمیه در شهرستان نهاوند مانند چشمهای است که جامعه از برکات آن بسیار بهره مند میشود و خوشبختانه طلاب مدرسه معصومیه بسیار فعال هستند و از اقامه نماز جماعت در مدارس، شرکت در حلقات صالحین به عنوان مربی تا حضور در خوابگاه های دانشجویی شاهد حضور فعالانه آنها هستیم.
مدیر مدرسه معصومیه نهاوند با تأکید بر اینکه خیر دنیا و آخرت در حوزه است، گفت: در روایت آمده که إِذَا أَرَادَ اللَّهُ بِعَبْدٍ خَیْراً زَهَّدَهُ فَقَّهَهُ فِی الدِّینِا ؛اگر خداوند خیر و سعادت بندهای را بخواهد او را دینشناس میکند و حوزههای علمیه خواهران این امکان را فراهم کرده است .
تربیت طلبه فاضل انقلابی
وی در ادامه سخنان خود به اثرگذاری بانوان در جامعه تأکید کرد و تصریح کرد: نیمی از جمعیت جامعه را خانمها تشکیل میدهند که بر روی نیمی دیگر اثرگذاری دارند لذا اگر یک خانم به خوبی تربیت شود همه جامعه تربیت شده است.
بحیرایی اضافه کرد: بانوان به صورت مستقیم با تربیت فرزندان در ارتباط هستند و تربیت دینی بانوان اثر بالایی بر تربیت صحیح فرزندان و افراد جامعه دارد چرا که هر خانم در جایگاه همسری، مادری و فرزندی با آقا در ارتباط است که در این جایگاه اثرگذاری بالایی روی افراد دارد .
وی با بیان اینکه تربیت طلبه فاضل انقلابی هدف این مدرسه است، گفت: از مهمترین مطالبات حوزههای علمیه خواهران حفظ جایگاه اجتماعی به عنوان طلبه است که مورد غفلت قرار گرفته است.
بودجه های ناچیز
مدیر مدرسه علمیه معصومیه نهاوند تأکید کرد:حوزههای علمیه با بودجههای پایین فعالیت دارند و شاهدیم بودجههایی که برای حوزههای علمیه درنظر گرفته میشود در مقایسه با دستگاههای دیگر با وجود اثرگذاری حوزهها، بسیار پایین است.
وی در بخش دیگر سخنان خود اذعان کرد: حوزههای علمیه خواهران در خدمت تربیت نیروی انسانی برای توسعه کشور هستند و یکی از شعارهای ما کاهش آسیبهای فرهنگی است که اگر به آن بیتوجهی شود، نظام را تهدید خواهد کرد.
طلاب در مهد کودکها تا دانشگاهها حضور دارند
بحیرایی ادامه داد: طلاب در زمینه تربیتی در مهد کودکها تا دانشگاهها حضور دارند و حوزههای علمیه خواهرن میتوانند در زمینه تأسیس و راهاندازی مهدهای کودک اقدام کند که تحقق آن مستلزم تسهیل موانع و روند آن است.
وی، خواستار تسهیل راهاندازی مؤسسات قرآنی و سازمانهای مردم نهاد از سوی واحدهای حوزه خواهران شد و گفت: در حوزههای علمیه خواهران مربیان توانمندی تربیت میشوند که توانایی مناسبی برای مواجهه با فرق گوناگون دارند.
مدیر مدرسه علمیه معصومیه نهاوند با اشاره به اینکه دولتها کارهای مفیدی در زمینه فرهنگی انجام دادهاند اما باید کار تازهای انجام شود، اظهار کرد:باید زمینه را به گونهای فراهم کرد که تربیت کودکان به دست بانوان طلبه انجام شود که در این صورت کشور در آینده مشکل چندانی در زمینه آسیبهای اجتماعی و فرهنگی نخواهد داشت.
لزوم بهره برداری از ظرفیت های حوزههای خواهران
وی اظهار کرد: حوزههای علمیه خواهران بازوان کشور در احیای ارزشهای دینی، اسلامی و معنوی جامعه هستند، بنابراین باید از ظرفیت حوزههای علمیه خواهران در عرصههای مختلف بهره گرفت.
بحیرایی در پایان گفت: متأسفانه در عرصه تبلیغ نتوانستیم با رسانه ملی تعامل خوبی داشته باشیم و برنامههای حوزه و فعالیتهای آن بسیار کم در رسانه ملی پخش میشود.
انتهای پیام
نظر شما